Iodul în sarcină și după naștere

Cel mai important, în timpul lunilor înainte de naștere și în special în primii doi ani după ce noul dumneavoastră membru al familiei a văzut pentru prima oară lumina zilei, nu trebuie să aveți grijă doar de dumneavoastră, ci și de copil. În această perioadă, o alimentație specială este esențială pentru dezvoltarea optimă începând de la apariția primelor celule, pâna la embrion și copil. La fiecare etapă a creșterii, se formează noi organe, precum și funcții ale organismului, iar pentru aceasta trebuie să fie asigurată o nutriție optimă.

Iodul pentru femeile care alăptează
Unul dintre acești nutrienți, care este foarte important și care este necesar într-o cantitate mai mare în timpul sarcinii și alăptării, este iodul.

De asemenea, dacă doriți să rămâneți însărcinată, ar trebui să vă asigurați cu un aport adecvat de iod cât mai curând posibil. Iodul este o componentă esențială a hormonilor tiroidieni, care sunt implicați într-o varietate de funcții ale corpului. Puteți obține mai multe informații despre recomandările privind administrarea de iod în capitolul “Iodul la adulți”. 

Iodomarin® asigură suplimentarea adecvată cu iod

Deficiența de iod este răspândită în multe parti ale lumii. Doza zilnică recomandată pentru un adult de 150 μg de iod poate să nu fie suficientă doar prin consumul de alimente. Prin urmare, este foarte important să fie asigurată aprovizionarea nutrițională cu iod pentru a evita riscul apariției simptomelor așa-numitelor tulburări cauzate de deficiența de iod.