Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iodul în perioada sarcinii și după naștere

Lucruri demne de memorizat pentru viitoarele mame și nou-născuți

Iodul în sarcină și după naștere

Maternitatea este un moment special în viața unei femei. Veți experimenta o mulțime de emoții noi pe care nu le cunoșteați înainte și în mod special în timpul sarcinii obiceiurile alimentare se vor schimba și deseori vor părea ciudate pentru alții. 

Cel mai important, în timpul lunilor înainte de naștere și în special în primii doi ani după ce noul dumneavoastră membru al familiei a văzut pentru prima oară lumina zilei, nu trebuie să aveți grijă doar de dumneavoastră, ci și de copil. În această perioadă, o alimentație specială este esențială pentru dezvoltarea optimă de la primele celule către embrion și copil. La fiecare etapă a creșterii, se formează noi organe, precum și funcții ale organismului, iar pentru aceasta trebuie să fie asigurată o nutriție optimă.

Unul dintre acești nutrienți, care este foarte important și care este necesar într-o cantitate mai mare în timpul sarcinii și alăptării, este iodul.

 

De asemenea, dacă doriți să rămâneți însărcinată, ar trebui să vă asigurați cu un aport adecvat de iod cât mai curând posibil. Iodul este o componentă esențială a hormonilor tiroidieni, care sunt implicați într-o varietate de funcții ale corpului.  Puteți obține mai multe informații despre recomandările privind administrarea de iod în capitolul “Iodul la adulți”.

Iodul este foarte important pentru dezvoltarea fizică și psihică adecvată a unui făt și nou-născut. 

Femeile însărcinate și care alăptează au o necesitate sporită de iod

În timpul sarcinii

Femeile însărcinate au un necesar sporit de iod și trebuie să țină cont de anumite aspecte nutriționale în timpul sarcinii, pentru dezvoltarea optimă a bebelușilor săi.

 

Mamele care alăptează și bebelușul

În primii 2 ani de viață iodul este deosebit de important pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului, prin urmare mama trebuie să acorde o atenție sporită alimentației sale.

Iodomarin® asigură suplimentarea adecvată cu iod

Deficiența de iod este răspândită în multe parti ale lumii. Doza zilnică recomandată pentru un adult de 150 μg de iod poate să nu fie suficientă doar prin consumul de alimente. Prin urmare, este foarte important să fie asigurată aprovizionarea nutrițională cu iod pentru a evita riscul apariției simptomelor așa-numitelor tulburări cauzate de deficiența de iod.

Iodomarin® 100

Fiecare comprimat de Iodomarin® 100 conține 131 μg iodură de potasiu echivalentă cu 100 μg de iod. Pentru o doză de 50 μg puteți diviza comprimatul în două jumătăți egale. 

Iodomarin® 200

Fiecare comprimat de Iodomarin® 200 conține 262 μg iodură de potasiu echivalentă cu 200 μg de iod. Pentru o doză de 100 μg puteți diviza comprimatul în două jumătăți egale.